Welkom

"The most beautiful thing we can experience is the mysterious. It is the source of all true art and all science. He to whom this emotion is a stranger, who can no longer pause to wonder and stand rapt in awe, is as good as dead: his eyes are closed." - Albert Einstein

Nieuws

Het laatste evenement in de Lextalionis-cyclus is voorbij. Op het forum kan je de laatste woorden lezen van enkele personages in de Lextalionis-setting. Houd onze hoofdsite in de gaten voor meer informatie over de toekomstige evenementen van Evolution Events.


Welkom op de site van Lextalionis, onze visie op het combineren van larp met de World of Darkness.
Al jaren draaien er over de hele wereld Vampire Lives waar mensen een of twee zaterdagavonden per maand hun karakter spelen, veelal verbonden met andere Lives over de hele wereld. Dit heeft een soort ‘levende’ World of Darkness gecreëerd waar invloeden en het politieke spel hoogtij vieren.
Op deze Lives is het spelniveau behoorlijk hoog. Ruimtes zijn vaak goed aangekleed, en wanneer het IC signaal is gegeven blijft ook iedereen daadwerkelijk volcontinu IC. Voor een gedeelte komt dit omdat het maar een avond is en niet de uitputtingsslag die larps vaak zijn. Ook is het zo dat politiek en spel vooraan staan, ver voor regels en knokpartijen. Als laatste is het omdat de wereld bijna is zoals we die kennen, en dus erg gemakkelijk is om je in te verplaatsen; de sfeer is vaak heel, heel erg goed. Ons doel is om dus nu ook een larp neer te zetten in deze wereld.

Larp en Vampire Live zijn lang gezien als twee verschillende dingen en we denken dat deze dingen prima te combineren zijn in een evenement waarin persoonlijk spel, gothic horror, strakke aankleding en goede sfeer centraal staan. We willen twee avonden achtereen het grootste deel van de nacht spelen in een stadsomgeving, waar het spel doorgang vindt zonder veel calls en regels. Waar alle betrokkenen een goede kennis hebben van de wereld zodat ze hun karakter zonder onderbrekingen kunnen uitspelen en deze rol goed kunnen vasthouden. Waar de grens tussen PC's en NPC's vervaagt en er slechts karakters zijn in de wereld waar naar hartelust mee gespeeld, geplot en gedaan kan worden.
Deze site bevat een aardige berg informatie, maar het is altijd mogelijk dat je een vraag hebt. Lees vooral goed de verschillende FAQ’s die op het forum staan en komen, en indien je wilt gaan spelen of NPC’en, verdiep je in de achtergrond. Mocht je vragen hebben, stel ze op het forum of mail ze aan ons door, en we zullen je vraag en antwoord toevoegen aan de FAQ. Voor NPC’s is er op het forum een apart gedeelte om karakterbeschrijvingen en de wereld in iets groter detail door te nemen, en alvast de kans te bieden om met elkaar kennis te maken.

Leeftijd

In verband met de volwassen thema’s en de manier hoe de World of Darkness werkt is de setting niet geschikt voor personen onder de 18 jaar. Er zijn een beperkt aantal mensen onder die grens die wellicht een uitzondering op deze regel krijgen omdat ze in andere settings al gedemonstreerd hebben als een volwassene te kunnen spelen en meedraaien. Voor alle anderen onder deze grens is en blijft het antwoord: "Nee".

Setting

We gebruiken voor de wereld de algemene bekende White Wolf setting, met een grote uitzondering voor onze eigen stad. Dorestad heeft bestaan (vlak bij het tegenwoordige Wijk bij Duurstede), maar in onze World of Darkness heeft Dorestad het overleefd tot aan de moderne tijd en heeft zich zoals elke Nederlandse stad ontwikkeld.
We spelen in Dorestad zoals het is aan het einde van de 20e eeuw. Voor degene die de boeken en het metaplot kennen van White Wolf geeft dat aan dat er een aantal zaken nog niet gebeurd zijn zoals die bijvoorbeeld in de Clan Novel serie zijn gebeurd, en wellicht ook niet gaan gebeuren. Daarnaast is het erg belangrijk om op te merken dat we dus spelen in het jaar 1999. "Nightwish Tour 2004" T-shirts, zijn dus uit den boze, evenals de nieuwste Nokia’s en laptops mocht je karakter die willen gebruiken. We gaan niet kijken op een jaartje meer of minder, maar hou dit detail in de gaten wanneer je je karakter maakt en aankleedt. Het zijn de details die een hoop uitmaken in dit geval.

Regels

We gebruiken een regelsysteem dat we zelf hebben ontwikkeld op het moment in plaats van Mind’s Eye Theatre. Dit omdat we typische larp factoren zoals vechten willen verwikkelen in het systeem zodat de interactie niet meer gaat met 'challenges & bids' zoals bij het traditionele regelsysteem. We willen het een levend regelsysteem maken (pun intended), waar continu input en suggesties van spelers, npc's en spelleiders in verwerkt worden om zo tot een sluitend geheel te komen.

Disclaimer

In de goede traditie van White Wolf volgt hier de disclaimer: je bent geen vampier. Je bent geen wezen van de nacht die met een wappercape van dak naar dak springt, intussen tragisch mensen leegdrinkend. Dit is een moraalspel, dat erom draait om in een bijna bekende wereld een onmenselijk wezen te spelen met alle consequenties van dien, ter vertier ende vermaak van jezelf en al je medespelers. Spreekt dit je niet aan of vind je dit aanstootgevend, lees vooral niet verder en zoek een ander tijdverdrijf.

Copyright & dergelijke

De World of Darkness is eigendom van White Wolf, en wij maken dankbaar van deze wereld gebruik; de begrippen, de Lexicon, de namen van de clans en dergelijke zijn allemaal intellectueel bezit van White Wolf. De setting van Dorestad en al haar personages is onze eigen creatie, waar we al een aantal jaar flink aan werken.
Heb respect voor het werk dat gedaan is en lees de site met plezier, maar jat niets. Mocht de World of Darkness je bevallen en wil je meer informatie, ga naar White-wolf.com, daar vind je alle informatie over zowel de oude World of Darkness, waarin Lextalionis zich afspeelt, als de nieuwe World of Darkness waarin weer een hele serie nieuwe verhalen zich ontvouwen. Heb je vragen over de setting of zou je zelf op wat voor manier dan ook gebruik willen maken van deze ideeën voor je eigen concept, laat het ons weten; we zijn de kwaadste niet, maar we hebben een hekel aan plagiaat in al zijn vormen.

Waarschuwing

Op delen van deze site wordt IC kennis geplaatst. Voor je eigen spelplezier en dat van anderen is het het beste als je niet doorleest als je dit binnenspels niet zou weten. Als je bijvoorbeeld sterveling bent, heb je geen idee van hoe de hiërarchie binnen de Camarilla of de Sabbat in elkaar zit; je zou niet eens moeten weten wat deze begrippen betekenen.

Meer informatie: Lextalionis@Evolution-Events.nl

printversie in nieuw venster