Introductie

“Nieuw, gewaagd.”
- Volkskrant

“Verrassing van een Docent Duits.”
- Dorestad Vandaag

“Manipulatie en naïviteit op zijn best”
- Algemeen Dagblad

Het is de jaren '20: een tijd van depressie, desillusie, van schuivende politieke verhoudingen, maar ook van nieuwe kansen en hoop. Het is in deze jaren dat Bruno Wolff van Metering, een jonge ambitieuze politicus, opstaat en zijn droom verwezenlijkt: hij bouwt Altenstadt, een stad waar geen armoede heerst, waar iedereen weet hoe een dertien-delig-bestek te hanteren en waar criminaliteit, drank en seks aan banden zijn gelegd. Een stad waar de mannen heren zijn en de vrouwen dames. Een modern Utopia.

Maar niet iedereen is klaar voor Altenstadt. Een groep mensen vindt de utopische samenleving zo verstikkend dat ze onder de fundamenten van de stad hun eigen samenleving bouwen: Onderstad, een vrijplaats voor iedereen die gewoon mens wil zijn en waar het recht van de sterkste geldt.

Een machtsstrijd barst los, een strijd tussen regels en instincten, tussen mens en beest. Zal Bruno zijn droom kunnen beschermen? En is hij zelf bestand tegen de corruptie van Onderstad?

IC Opvoering - Première Dorestadt

Datum: 30 April 1999
Aanvang voorstelling: 20:00 (vanaf 19:30 zijn de deuren open)
Waar: het Oude Operahuis, Overlaat 5 te Dorestad Centrum.
Routebeschrijving: Parkeer op het Transferium Kasteelweg of Centraal Station en pak bus 1, 3, 4, 97, 98, 195 of 196. Deze stopt bij Halte Overlaat. Er is geen parkeermogelijkheid bij het Theater zelf.

OC Opvoering - Het Baarnsch Lyceum

Datum: donderdag 25 januari 2007
Aanvang voorstelling: 20:00 (vanaf 19:30 zijn de deuren open)
Waar: het Baarnsch Lyceum te Baarn
Adres: Torenlaan 77, 3742 CS Baarn
Website: http://www.hetbaarnschlyceum.nl
Routebeschrijving: De makkelijkste manier om het Baarnsch Lyceum te bereiken is via de A1. Het lyceum ligt 10 minuten lopen van het treinstation Baarn. Vanuit Amsterdam (A1):

Vanuit Amersfoort (A1): Met het openbaar vervoer: