De Crew

Scenario - Levi Geluk
Regie - Martin Ovenweg
Techniek - Theaterschool Dorestad
Met grote dank aan - Gemeente Dorestad
en scoutingvereniging
“Excelsio Dorestad”

De Regisseur

Martin Ovenweg is een jonge ambitieuze regisseur. Na een korte, maar zeer stormachtige periode aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht heeft hij de schoolbanken vaarwel gezegd en zich gestort op de praktijk. Het mag gezegd worden dat dit niet onverdienstelijk was.

Na een korte rol in de populaire televisie-serie El Dorado als de enigszins naïeve Jeroen, heeft hij enkele rollen gespeeld in diverse theaterstukken, waaronder Nosferatu en Het Spook van de Opera. Met De Glorie van Altenstadt maakt Martin Ovenweg zijn debuut als regisseur.

De schrijver

Levi Geluk begon met schrijven tijdens zijn studie Germaanse Taal & Letterkunde aan de Universiteit van Dorestad. Hij had een vaste column in het verenigingsblad Leute Heute en schreef toneelstukken voor zijn studievereniging, zoals Het gebroken licht van troost dat in 1978 een derde plaats behaalde op het jaarlijkse amateurtheaterfestival van Dorestad. Ook ander literair werk van Geluk bleef niet onopgemerkt, zijn Gestuntel op Verloskunde werd in 1985 bekroond door het Nederlands Verbond voor de Klucht en de Gemeentebibliotheek Dorestad publiceerde in het kader van haar jubileum Geluks gedichtenbundel Kerstavond in het Gedrang in kleine oplage.

Ook naast zijn werk als docent Duits aan het Stedelijk Lyceum Dorestad, blijkt Levi Geluk schrijven. Naast kluchten waagt hij zich ook steeds vaker aan gelaagde komedies, musicals en het vertalen van minder bekende Duitse tragedies. Tevens is hij toneelrecensent voor de Gooi- en Eemlander, vast schrijver voor podiumvereniging Volkstoneel Dorestad en verantwoordelijk voor de schoolmusical die het Stedelijk Lyceum jaarlijks opvoert.

In De Glorie van Altenstadt waagt Levi Geluk zich voor het eerst aan origineel, modern drama. Het stuk kwam tot stand met subsidie voor de amateurkunst van gemeente Dorestad.

Techniek

De studenten van de Theaterschool Dorestad & Omstreken zullen het toneelstuk ondersteunen met een wisselende bezetting om te leren in de praktijk, met hulp van leden van het “Volkstoneel Dorestad” en hun aanzienlijke ervaring.